Čokoladni čizkejk koji se ne peče sadrži sve sastojke kao i klasični čizkejk, samo su ovde oni malo pojačani čokoladom.Čokolada je i u keksu, dok u kremu, osim crne čokolade, idu i dve kašike Nutele i prženi lešnici, piše Punkufer.Recept za čokoladni čizkejk koji se ne pečeSastojci
100 g butera, otopljenog, plus za premazivanje kalupa
110 g keksa s crnom čokoladom
160 g keksa bez glazure
60 g ovsenih pahuljica
3 kašike Nutele
360 g krem sira
250 g maskarponea
60 g šećera u prahu
200 g crne čokolade (s minimalno 55% kakaa), topljene i malo ohlađene
2-3 kašike punomasnog mleka
2 kašike prženih lešnika, iseckanihPripremaČetvrtasti kalup dimenzija 23×23 cm ili okrugli kalup prečnika 25 cm lagano premažite buterom i obložite papirom za pečenje, tako da višak prelazi ivice, pa ga stavite u frižider.Ostavite dva keksa s čokoladom sa strane, a ostale fino sameljite. Dodajte ovsene pahuljice, otopljeni buter i 1 kašiku Nutele i izblendajte dok se sve ne sjedini. Utisnite smesu u ohlađeni kalup, počevši od uglova, a onda sve poravnajte dnom čaše. Ohladite najmanje 30 minuta.Električnim mikserom umutite krem sir, maskarpone i šećer u prahu. Kada se šećer izgubi u smesi, dodajte topljenu čokoladu, preostalu Nutelu i 2 kašike mleka pa izmiksajte dok se sve ne sjedini. Ako vam smesa deluje pregusto, dodajte još kašiku mleka. Dobijen krem prebacite kašikom na ohlađeni keks i izravnajte špatulom.Neiskorišćene keksove izmrvite, pomešajte s iseckanim prženim lešnicima i pospite na kolač.Ohladite najmanje 4 sata ili preko noći.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.
Recept za čokoladni čizkejk koji se ne peče
109