Fuzija ukusa i boja, ova pica će vas oduševiti. Sprema se brzo i lako.
Za ovaj recept vam je potrebno:
- 100g mekog brašna
- 20g intrengalnog brašna
- Polovina svežeg kvasca
- Oko pola šolje tople vode
- Tri kašike maslinovog ulja
- Dve kašike agava sirupa
- So
U posudu stavite kvasac, so, agava sirup, i toplu vodu promešati i ostaviti da odstoji tri minuta.
Zatim dodati brašno promešati i umesiti dodati još vode, ako je to potrebno, dok se ne stvori glatka masa koja se ne lepi za prste.
Ostaviti da odstoji oko sat vremena.
Sastojci za picu odokativno sam stavljala sastojke:
- Bebi spanać
- Kapar
- Beli luk
- Biljni kačkavalj
- Tofu sir
- Šumske pečurke
- Crvena paprika
- Sušeni paradajz
- Bosiljak
- Maslinovo ulje
Bebi spanać staviti u tiganj dodati malo maslinovog ulja, malo vode, so, i beli luk.
Prodinstati tri- četiri minuta i povremeno mešati.
Izrendati kačkavalj i tofu sir, šumske pečurke propržiti sa malo vode i maslinovog ulja. Iseći papriku.
Na papiru za pečenje razvuci testo oklagijom, može i flašom ko nema oklagiju. Ivice pice punite kačkavaljem i savite.
Koru premažite maslinovim uljem, zatim dodajte kačkavalj, bebi spanać sa belim lukom, papriku, kapar, šumske pečurke, izrendani tofu sir, sušeni paradajz, bosiljak.
Stavite u tepsiju sa papirom za pečenje i pecite 10- 13 minuta na 230 stepeni.
Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.