Početna » Vege recept: Posna ganaž torta

Vege recept: Posna ganaž torta

by admin

Jeftina i jednostavna torta bez jaja i bez laktoze.

Potrebno je:

  • 600 ml guste posne veganske neutralne pavlake za kuvanje;
  • 300 gr izlomljene posne crne čokolade
  • 1 sup. kašika šećera
  • 240 gr. veganskog posnog keksa

Kalup za tortu prečnika 20 cm.

Za dekorisanje:

30 ml veganskog šlaga + 2 kašičice veganskog lešnik namaza + 20 gr otopljene crne čokolade: umutiti šlag, dodati ostale sastojke i sjediniti, staviti u vrećicu za ukrašavanje sa dekorativnim nastavkom i koristiti.

I još: 10 gr otopljene crne čokolade + 5 sup. kaš. guste vegan neutralne pavlake za kuvanje: otopiti zajedno, staviti u vrećicu za dekorisanje, pa odseći vrh i koristiti.

Način pripreme:

1. U šerpi zagrejati pavlaku za kuvanje, šećer i izlomljenu čokoladu. Mešati na laganoj vatri dok se čokolada potpuno ne otopi i dok se ne sjedine svi sastojci u finu glatku masu, nije potrebno da provri. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.

2. Podeliti na dva dela: na jednu trećinu i dve trećine.

3. Dodati izlomljen veganski posni keks u manji deo (u jednu trećinu količine), staviti u kalup za tortu i poravnati. Sipati veći deo (drugu trećinu preko), poravnati i staviti u frižider da odstoji preko noći. Sutradan dekorisati nanoseći čokoladu iz vrećice uz obod torte tako da kaplje sa strane. Napraviti cvetiće od umućenog čokoladnog šlaga koristeći špric za ukrašavanje. Staviti odozgo lešnike. Čuvati tortu u frižideru.

Moje ime je Naual A. Hansen, diplomirani ekonomista sa završenim kompletnim obrazovanjem u Srbiji uključujući i muzičku školu (igrala sam folklor 13 godina u svom rodnom gradu u Bačkoj Topoli i proputovala deo sveta sa folklorom). Rođena sam u Srbiji gde sam živela sve do udaje. Sada živim u Danskoj i rad na blogu mi je hobi koji mnogo volim. “Autor sam bloga na kome se mogu naći recepti za raznovrsna posna jela i poslastice napravljenih isključivo od sastojaka biljnog porekla: od sirovih salata i supa do slanih jednostavnih i komplikovanih jela, raznovrsnih finih torti i slatkiša.”

Možete me pratiti na

blog/vebsajt: www.naualhansen.com

Instagram: www.instagram.com/vegan_naual.hansen/

Slični članci

2 comments

Sara april 10, 2023 - 12:19 pm

Ova torta je savrsena. Blize se praznici i jedva cekamo da je pravimo. Kako se uvek za praznike prave vece kolicine svega,ja imam neki Solis aparat za vakumiranje,to sve lepo spakujem,torta i posle duze vremena bude kao da je tek napravljena.

admin april 17, 2023 - 9:14 pm

Hvala na komentaru! Drago nam je da vam se sviđa torta i da planirate da je pravite za predstojeće praznike. Čini se da ste veoma spretni u kuhinji i da imate korisnu opremu za čuvanje hrane. To je sjajna ideja za čuvanje torte i očuvanje njenog ukusa i kvaliteta. Nadamo se da će vam uspešno ispasti i da će vaši praznici biti ugodni i slatki!

Ostavite komentar