Kiflice su hrskave i aromatične. Uspeće i početnicima u pripremi kolača.
Kokos kiflice, sastojci:
- 150 g maslaca
- 75 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 kesica vanilin šećera
- 80 g kokosa
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 200 g brašna
Za posipanje:
- 1-2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Maslac stavite u šerpicu i zagrejte na ringli da se omekša (ne treba da bude tečan).
Sipajte ga u posudu za mešenje, dodajte šećer u prahu i umutite.
Potom dodajte jaje, ponovo umutite.
Zatim dodajte sve ostale sastojke: vanilin šećer, kokos, prašak za pecivo i brašno.
Umesite testo.
Pokrijte posudu i ostavite testo da odstoji oko pola sata.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Od testa odvajajte manje komade, napravite kuglice, pa rolnice, a potom oblikujte kiflice.
Kokos kiflice ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih 10-12 minuta u zavisnosti od debljine kiflica.
Kokos kiflice treba da ostavu svetle.
Prohlađene kiflice pospite šećerom u prahu i uživajte u hrskavoj i aromatičnoj poslastici.
Broj komada: 40
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.