Keks torta koju možete pripremiti za samo pola sata i u isto vreme biti kreativni u kuhinji tako što ćete iskoristiti voće koje imate.
Sastojci:
600g veganskog keksa
300g indijskih oraha
Vanilin šećer
Agave sirup ili neki drugi prirodni zasladjivač
200g crne čokolade
Oko 400g voća (jagode, kupine, borovnice)
Preliv za tortu
Sveža nana za aranžiranje
Strugana na tračice bela veganska čokolada
Najpre oprati pa potopiti indijske orahe tek da ogreznu u toploj vodi i ostaviti ih barem 30min (idealno bi bilo još duže). Kada su nabubrili sipati ih u blender sa sve vodom u kojoj su i sa 200g rastopljene čokolade, vanilin šećerom i Agave sirupom po sopstvenom ukusu. Miksati na srednjoj brzini oko 3 minuta dok se ne dobije kremasti fil.
U jednom ravnom tanjiru ređati keks, fil, keks i ostaviti za kraj toliko keksa koji vam je potreban za vertikalno slaganje keksa oko same torte. Da bi taj sloj keksa ostao na mestu, možete vezati oko cele tortice ukrasnu traku.
Na poslednji filovan sloj keksa staviti oprano voće i pokriti rastopljenim prelivom za tortu. On je potreban da voće ne bi pustilo sok i previše natopio keks.Strugana na tračice bela veganska čokolada ide preko voća.
Pre serviranja ostaviti u frižideru nekoliko sati da se fil stegne a keks natopi (idealno preko noći).
Prijatno!