Početna » Kvarner je idealna destinacija za letovanje: 3.000 pešačkih staza, 40 ronilačkih lokacija, a tu je i Evropska regija gastronomije

Kvarner je idealna destinacija za letovanje: 3.000 pešačkih staza, 40 ronilačkih lokacija, a tu je i Evropska regija gastronomije

by admin

Ako mislite gde možete na letovanje, prošle nedelje smo porazgovarali sa Renatom Vincek iz TZ Kvarner, koja nam je dala nekoliko predloga.Kvarner – idealna destinacija za odmorIspred TZ Kvarnera, prisutne je pozdravila Renata Vincek, menadžerka projekata, koja je naglasila da je Kvarner celogodišnja destinacija koja neguje različitosti.„Mediteranska klima, a samim tim i puno sunčanih dana, čini da sezona kupanja u Kvarneru traje od maja do oktobra. Zdravstveni turizam i klimatska lečilišta sa tradicijom dugom 180 godina, poznatiji kao „Kvarner efekat“, imaju blagotvoran učinak na ljudsko zdravlje. Pored toga, Kvarner ima više od 3.000 označenih planinarskih i biciklističkih staza, puteva i šetališta, 40 ronilačkih lokacija i idealne uslove za jedrenje i krstarenje“, rekla je Renata i dodala da je područje regije Kvarner, prepoznato kao jedno od najatraktivnijih turističkih destinacija u regionu i šire.Foto: Shutterstock/xbrchx„Sa svojim specifičnim položajem, divljom lepotom planina i očaravajućim plavetnilom Jadrana, Kvarner predstavlja jedinstvenu svetsku destinaciju. Svako godišnje doba u Kvarneru priča nezaboravnu priču, a tu je i pregršt lokacija koje vredi posetiti: Crikveničko-vinodolska Rivijera, Riječki prsten, Opatijska Rivijera, Gorski kotar, kao i ostrva Cres, Lošinj, Rab i Krk.Foto: Shuterstock/xbrchxIpak, ono što bih posebno izdvojila, kao glavnu temu ovog obraćanja je podatak da je Kvarner proglašen za „Evropsku regiju gastronomije“ u 2026. To je važan iskorak koji ističe jednu od najvećih prednosti regije, a to je izvrsna raznovrsna hrana uz lokalna autohtona vina. Niz višegodišnjih aktivnosti u području razvoja i promocije gastronomije poput projekata Kvarner Gourmet i Kvarner Food, Kvarner Wines, dobijenih oznaka kvaliteta poput Michelina, Gault&Millau, JRE, kao i oznaka izvornosti prehrambenih proizvoda, dovele su do daljeg isticanja gastronomije kao motiva dolazaka gostiju. Sve to ćemo sada zaokružiti titulom Evropske regije gastronomije i tako potvrditi istinski identitet regije na evropskom i svetskom nivou“, istakla je Renata. Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar