Čoko-moko torta, recept za nepečenu verziju koja je još bolja od originala

Čoko-moko torta je poznata torta u srpskoj kuhinji, karakteristična po bogatom čokoladnom ukusu i jednostavnom pripremanju. Ime dolazi od kombinacije čokolade i reči „moka“, koja se u ovom slučaju odnosi na korišćenje kisele pavlake, ali ne i na kafu, kao što naziv može sugerisati.Iako vam je klasičan čoko-moko torta recept sa čokoladnim mlekom verovatno poznat, danas sa vama delimo nešto drugačiju, nepečenu verziju koja je idealna za letnje temperature i još ukusnija od originala. Stoga, ukoliko želite da svoje najdraže počastite nekom kremastom čokoladnom poslasticom, ova čoko-moko torta mora se naći na vašem repertoaru. Evo kako da je brzo i lako pripremite:

Related posts

Saher torta – poslastičarski klasik sa kojim jednostavno nema greške

Gomboce sa šljivama – recept za omiljeni jesenji desert

Priganice – recept za savršeno hrskavi doručak, užinu ili večeru