Džejmi Oliver ima sjajan recept za pripremu sočnih svinjskih krmenadli. Saznajte u nastavku šta on savetuje da uradite kako bi od ovog popularnog komada mesa napravili ukusan obrok.
Oliver seče višak masnoće s krmenadli u komadiće, koje će kasnije iskoristiti. Na krmenadlama ostavlja tanak sloj masnoće, kako bi ih učinio sočnijom, prenosi Index.
Za pripremu marinade uberite i sitno iseckajte listove ruzmarina i listove žalfije, a zatim dlanom lagano zgnječite neoljuštene čenove belog luka. Stavite u posudu i pomešajte s 1 kašikom crvenog vinskog sirćeta i 3 kašike maslinovog ulja.
Utrljajte marinadu u svinjske krmenadle, zatim poklopite i ostavite da se mariniraju u frižideru najmanje 30 minuta, a najbolje preko noći. Kada ste spremni za pečenje svinjskih krmenadli, isecite svinjsku kožu (ako ste kupili komad mesa s kožom) na komade debljine 1 cm i stavite u veliki tiganj na srednje jaku vatru.
Pržite ove komadiće, povremeno mešajući, 10-ak minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi. Nakon toga ih izvadite iz tiganja i ocediti na ubrusima. Oštrim nožem napravite plitke rezove na masnim ivicama krmenadli.
Ponovo stavite tiganj na srednje jaku vatru, zatim hvataljkama držite krmenadle masnom stranom prema dole u tiganju i pržite ih od 3 do 4 minuta, dok masnoća ne počne da se otapa. Položite krmenadle ravno na tiganj, ubacite i beli luk i pržite ih 7 minuta, okrećući svaki minut i prelivajući ih sokom iz tiganja, dok ne porumene i ispeku se.
Po završetku prženja, sklonite svinjetinu na dasku da odstoji oko 5 minuta i poslužite uz prilog po izboru.