Filija – recept za starinsku „tortu od testa i kajmaka“ koja se topi u ustima

Filija je tradicionalno jelo koje potiče sa Kosova i Metohije, a koje u osnovi predstavlja slanu pitu od slojeva tankog razlivenog testa i fila od kajmaka. S obzirom na to da je ovo jelo vrlo fleksibilno u pogledu sastojaka, može se prilagođavati ličnim preferencijama, pa se tako u fil može dodati i malo sira, spanaća ili nekog drugog sastojka po želji.Filija se, zbog specifičnog načina pripreme, često naziva i „torta od testa“, a ovaj domaći specijalitet jedinstvenog ukusa savršen je izbor za bogat doručak, užinu ili večeru. Može se jesti topla ili hladna, a u nastavku pogledajte kako je uz malo truda možete pripremiti kod kuće:

Related posts

Baunti kolač – savršen domaći desert za ljubitelje kokosa i čokolade

Ukrasi za slavski kolač – kako se prave i šta predstavljaju

Pogačice sa sirom koje su gotove za pola sata – ovo je tajni sastojak koji im daje poseban aromatičan šmek