470
Uskršnja trpeza nije trpeza ako nema pečenja. Ipak, u današnja vremena nije samo meso dovoljno. Zato vam donosimo recept za savršeni sos koji se slaže sa mesom, ali i testeninom, pirinčem, pa izvolite.
Za sos od pečuraka vam je potrebno:
- 500 g pečuraka,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 kesica krem supe od pečuraka,
- 1 dl vode,
- so,
- peršunov list.
PRIPREMA: Pečurke očistite i iseckajte. Zatim ih izdinstajte na malo ulja, oko pet minuta, zajedno sa očišćenim i iseckanim crnim lukom. Razmutite dve kašike praška za supu iz kesice u decilitar vode, prelite preko pečuraka i kratko ukrčkajte sve zajedno. Dosolite po potrebi i dodajte sitno iseckan peršunov list. Sos služite uz pire krompir i piletinu ili uz bilo koje meso i krompiriće.