Imamo savršen recept za dodatak za uskršnje pečenje: Sos od pečuraka

Uskršnja trpeza nije trpeza ako nema pečenja. Ipak, u današnja vremena nije samo meso dovoljno. Zato vam donosimo recept za savršeni sos koji se slaže sa mesom, ali i testeninom, pirinčem, pa izvolite.

Za sos od pečuraka vam je potrebno:

  • 500 g pečuraka,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 kesica krem supe od pečuraka,
  • 1 dl vode,
  • so,
  • peršunov list.

PRIPREMA: Pečurke očistite i iseckajte. Zatim ih izdinstajte na malo ulja, oko pet minuta, zajedno sa očišćenim i iseckanim crnim lukom. Razmutite dve kašike praška za supu iz kesice u decilitar vode, prelite preko pečuraka i kratko ukrčkajte sve zajedno. Dosolite po potrebi i dodajte sitno iseckan peršunov list. Sos služite uz pire krompir i piletinu ili uz bilo koje meso i krompiriće.

Related posts

Kikiriki puter – recept koji je bolji, zdraviji i jeftiniji od kupovnog

Baunti kolač – savršen domaći desert za ljubitelje kokosa i čokolade

Ukrasi za slavski kolač – kako se prave i šta predstavljaju