Lazanja – recept za bogato, zasitno i izdašno italijansko jelo koji uspe svaki put

Lazanja je jedno od omiljenih jela italijanske kuhinje koje se rado priprema i jede širom sveta! Slojevi tankih kora za lazanju u kombinaciji sa bogatim filom od mlevenog mesa i pelata, obilno preliveni bešamel sosom i posuti sirom predstavljaju pravi raj za nepca kome je jako teško odoleti. Ovo izdašno i zasitno jelo naročito godi kada nam se jede nešto toplo, fino i utešno.Lazanja se može praviti na više načina, od različitih sastojaka, a neke od maštovitih kombinacija su sa pečurkama, grilovanim povrćem, lazanja iz tiganja, zatim kombinacija spanaća i sira, vege lazanja i slično. No, mi vam danas donosimo klasičan recept za lazanju prepoznatljivog ukusa koji svi vole i sa kojim nema greške:

Related posts

Baunti kolač – savršen domaći desert za ljubitelje kokosa i čokolade

Ukrasi za slavski kolač – kako se prave i šta predstavljaju

Pogačice sa sirom koje su gotove za pola sata – ovo je tajni sastojak koji im daje poseban aromatičan šmek