Letnji recept: Zapečeni patlidžan s mocarelom

Plavi patlidžan nam je jedna od najdražih letnjih radosti, a kada je još zapečen kao u ovom sočnom receptu Zrinke Babić s portala Kreni Zdravo – jednostavno ne možemo da mu odolimo.Za ovaj letnji recept vam treba tek nekoliko svakodnevnih sastojaka. Osim patlidžana, to su tvrda rendana mocarela, marinara sos ili drugi sos od paradajza, beli luk u prahu, ulje, so i biber.Punkufer piše da će jelo će biti gotovo za manje od sat vremena, ali vi nemate puno posla. Za pripremu vam treba nekoliko minuta, a onda će raditi uglavnom rerna, dok ćete vi tek dvaput okrenuti patlidžane i na kraju dodati sos i sir.Ovo ukusno jelo od patlidžana poslužite uz osvežavajuću salatu i uživajte u pravom letnjem obroku.Sastojci za zapečeni patlidžan s mocarelom
1 patlidžan
1/2 šolje marinara sosa
1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
1/4 kašičice belog luka u prahu
1/4 kašičice soli
1 šolja narednane mocarele
ulje u sprejuPripremaZagrejte rernu na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje i poprskajte uljem u spreju.Patlidžan isečite na kriške debljine dva centimetra, poprskajte uljem i začinite belim lukom, biberom i solju.Složite ih na pleh i pecite oko 15 minuta.Okrenite kriške patlidžana, ponovo poprskajte uljem i vratite u rernu na još 10 – 15 minuta.Nakon toga izvadite pleh iz rerne i smanjite temperaturu na 180 stepeni.Kriške patlidžana rasporedite na dno zamašćene vatrostalne posude, a potom ih prekrijte s pola marinara sosa i s pola količine mocarele.Potom dodajte još jedan red kriški patlidžana i ponovite postupak.Jelo pecite oko 15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i dok ne primetite mehuriće.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Related posts

Medenjaci – recept za najmedeniji hrskavi slatkiš koji nas vraća u detinjstvo

Kikiriki puter – recept koji je bolji, zdraviji i jeftiniji od kupovnog

Baunti kolač – savršen domaći desert za ljubitelje kokosa i čokolade