Medene jelkice – recept za vašu prazničnu trpezu

Domaćica za vas i portal lista Danas preporučuju vamKristina Gašpar / Domaćica za vasdanas 07:55Foto: Fotografije sa bloga Domaćica za vas
Miris cimeta, vanile, čokolade, meda i pomorandže asocira na zimu i praznike. Medene jelkice će upotpuniti vašu prazničnu trpezu.Sastojci:
2 jajeta
100 g šećera
1 kašika meda
1 kesica vanilin šećera
50 ml mleka
50 ml ulja
120 g brašna
1 kašika kakao praha
1/2 kesice praška za pecivo
2 prstohvata sode bikarbone
1/2 kašičice cimeta
1 kašičica rendane kore pomorandžeFoto: Fotografije sa bloga Domaćica za vasDekoracija:
70 g crne čokolade
1 kašika ulja
slani štapići, šarene perlice po izboruFoto: Fotografije sa bloga Domaćica za vasPriprema:Penasto umutite jaja i šećer.Umešajte med, vanilin šećer, ulje i mleko.Sjedinite brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i prosejte.Dodajte u prethodnu umućenu smesu.Začinite cimetom i korom pomorandže.Pleh okvirnih dimenzija 20*30 cm obložite papirom za pečenjei sipajte smesu.Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 25 minuta.Ohlađen biskvit isecite na 12 trouglova.Čokoladu istopite na niskoj temperaturi uz dodatak ulja, prohladite i sipajte u dresir kesicu.Isecite vrh i dekorišite jelkice.Zabodite po pola štapića sa donje strane.Recept možete naći i na bloguPiše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Related posts

Pijani šaran: Nekrunisani kralj posne slavske trpeze

Posna Kapri torta: Recept bez pečenja, a ukus toliko kremast da se topi u ustima

Gulaš iz rerne: Preukusan i zasitan ručak za dva dana