Pogačice sa sirom su univerzalni doručak ili večera koju svi volimo i kojima se uvek radujemo. Nema ničeg lepšeg nego kada dan počnemo svežim domaćim mekim pecivom, dok se kućom širi njegov neodoljivi miris… Iz tog razloga, danas sa vama delimo recept za savršene aromatične pogačice sa sirom koje ćete obožavati!Pogačice sa sirom spremaju se vrlo brzo i lako, pa za pola sata možete imati gotov obrok koji će obradovati vaše najdraže. No, ono što ovaj recept izdvaja od ostalih jeste to što su ove pogačice aromatizovane belim lukom, što im daje poseban neodoljivi šmek! Osim toga, u njih, po želji, možete dodati i ruzmarin, origano, bosiljak, čili ili neki drugi vama drag začin. U nastavku pogledajte recept za ove slasne puteraste pogačice sa sirom koje se tope u ustima:Pogačice sa siromSastojci:
2 šolje samorastućeg brašna
2 kašike putera
prstohvat soli
½ šolje iseckanog čedar sira
1 čen belog luka, izgnječen
1 šolja mlekaFoto: Shutterstock/Tawan RamtangPriprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni C.
Pleh za pečenje lagano premažite uljem ili ga obložite pek papirom.
U velikoj posudi prosejte zajedno brašno i so.
Lagano vrhovima prstiju umešajte puter dok smesa ne počne da liči na krupnu prezlu.
Umešajte sir i beli luk, pa napravite udubljenje u sredini smese i sipajte mleko, ali ostavite 1 kašiku za premaz pogačica.
Nežno zamesite testo dok se fino sve ne sjedini.
Prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i kratko i lagano premesite. Oklagijom rastanjite testo do debljine od 2,5 cm, pa okruglom modlom željene veličine vadite pogačice, mada testo možete seći i na trouglove ili neki drugi oblik po želji.
Stavite pogačice u pripremljen pleh i premažite ih ostatkom mleka, za lep sjaj.
Pecite pogačice sa sirom u zagrejanoj rerni 10 do 20 minuta, ili dok ne postanu svetlosmeđe.
Poslužite ih tople uz jogurt, neki namaz ili drugi prilog po želji. Prijatno!Izvor: allrecipes