Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Sezona slava se polako bliži, a sitni kolači su neizostavni ukras slavske trpeze. Ukoliko ste ljubitelj cimeta, kakao praha i vanile, cimet kocke su odličan izbor za. Priprema je vrlo jednostavna i brza.

Sastojci:

  • 280 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 80 ml vode
  • 200 g margarina/putera
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 200 g mleka u prahu
  • 70 g kakao praha
  • 150 g mlevenog keksa

Za posipanje:

  • 1 kašičica kakao praha
  • 1/3 kašičice cimeta

Priprema:

U šerpicu staviti šećer, vanilin šećer i vodu.

Staviti da se kuva.

Od momenta vrenja, kuvati 3-4 minuta na nižoj temperaturi uz povremeno mešanje (šećer treba da se otopi).

Skloniti sa ringle, pa dodati mleveni cimet i margarin/maslac iseckan na manje komade.

Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Mešati dok se svi sastojci ne sjedine.

U činiji izmešati kakao prah i mleko u prahu, pa sjediniti sa prethodno napravljenom smesom.

Ostaviti da se prohladi (desetak minuta), pa dodati mleveni keks i izmešati.

Posudu okvirnih dimenzija 20*15 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smesu, lepo poravnati i staviti u frižider na nekoliko sati.

Posuti mešavinom kakao praha i cimeta.

Iseći kocke i poslužiti.

Prijatno.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.