Recept nedelje: Medene galete

Medene galete. Hrskave i aromatične. Jednostavno neodoljive.

Medene galete, sastojci:

  • 2 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike meda
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 100 ml ulja
  • 50 ml mleka
  • 300 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Medene galete, priprema:

Penasto umutite jaja, šećer, med i vanilin šećer.

Dodajte cimet, ulje i mleko.

Sjedinite sve sastojke.

Izmešajte brašno i prašak za pecivo, pa umešajte u smesu od jaja.

Aparat za galete zagrejte na najjaču temperaturu, pa smanjite za jedan podeok.

Sipajte (okvirno) po ravnu kašičicu smese u svako udubljenje.

Zatvorite aparat i pecite galete 4-5 minuta.

Količina je za 50-tak manjih galeta.

Galete možete poslužiti uz dodatak meda, šećera u prahu, džema, voća…

Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Napomene:

Za pripremu galeta možete koristiti polubelo brašno tip 850, speltino brašno tip 630…

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Related posts

Kikiriki puter – recept koji je bolji, zdraviji i jeftiniji od kupovnog

Baunti kolač – savršen domaći desert za ljubitelje kokosa i čokolade

Ukrasi za slavski kolač – kako se prave i šta predstavljaju