Recept nedelje: Polpete od kupusa

Šta najčešće pripremate od svežeg kupusa? Ako imate neke zanimljive ideje, pišite.

Najčešće ga pripremam kao varivo i kao salatu.

Ali sada imam jednu jako zanimljivu kombinaciju sastojaka.

Polpete od kupusa su jako finog ukusa, savetujem da ih probate.

Za pripremu sam koristila polupelo pšenično brašno, ali možete koristiti bilo koje drugo po izboru.

 

Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Sastojci:

  • 250 g rendanog kupusa
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 1 kašika iseckane mirođije
  • so i biber po ukusu
  • 3 kašike brašna tip 850
  • 1/3 kašičice praška za pecivo
  • 2 umućena jajeta
  • 2 kašike ulja
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Priprema:

U posudi srednje veličine izmešajte rendani kupus i začine.

Pospite brašnom i praškom za pecivo, pa sjedinite sve sastojke.

Na kraju umešajte jaja i ulje.

Rernu zagrejte na 200-220 stepeni.

Pleh obložite papirom za pečenje.

Kašikom oblikujte polpete (1 kašika smese, 1 polpeta).

Polpete od kupusa pecite 20-tak minuta.

Napomene:

Smesu možete sipati u manji pleh i ispeći kao pitu.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Related posts

Kikiriki puter – recept koji je bolji, zdraviji i jeftiniji od kupovnog

Baunti kolač – savršen domaći desert za ljubitelje kokosa i čokolade

Ukrasi za slavski kolač – kako se prave i šta predstavljaju