Domaćica za vas i portal lista Danas svake subote preporučuju vamKristina Gašpar / Domaćica za vasdanas 07:32Fotografije sa bloga Domaćica za vas
Volite li puslice? Ja ih ne obožavam, ali ove su bile baš ukusne. A još kada se slažu uz tanjir – neprocenjivo!Priprema je vrlo jednostavna…Sastojci za puslice:
3 belanceta (jaja srednje veličine)
9 kašika šećera
1 kašičica limunovog sokaSastojci za ganaš krem:
100 g crne čokolade
1,5 dl slatke pavlakePriprema:Umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte šećer i mutite dok se on ne otopi, a smesa ne postane sjajna i glatka.Rernu zagrejte na 150 stepeni. Poslastičarsku kesu napunite smesom i na plehu obloženom papirom za pečenje, oblikujte puslice. Stavite pleh u rernu i smanjite temperaturu na 100 stepeni (ili na 120 ako vam je rerna slabija).Sušite ih 45-60 minuta uz povremeno otvaranje rerne kako bi izašla para.Dok se puslice suše, pripremite ganaš – na nižoj temperaturi istopite čokoladu uz postepeno dodavanje pavlake.Kada se svi sastojci sjedine, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.Ohlađenim kremom, spajajte po dve puslice. Ganaš krem, prethodno možete kratko umutiti mikserom.Puslice, takođe, možete spajati i nekim drugim kremom.Recept možete naći i na blogu Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.