Sok od jagoda – aromatičan i osvežavajući napitak.
Priprema je vrlo jednostavna.
Pored jagoda, možete dodati i neko drugo voće koje vam se nađe pri ruci.
A prilikom služenja ga možete začiniti komadima svežeg đumbira i limuna.
Sok od jagoda, sastojci:
- 500 g jagoda
- 1 slatka jabuka
- 3 kašike šećera (ili po ukusu)
- 1 l vode (ili više po ukusu)
Priprema:
Jagode operite i očistite.
Jabuku oljuštite, izvadite semenke i isecite na manje komade.
Stavite u šerpicu jagode i jabuku, sipajte cca 2 dl vode i kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.
Potom ocedite sok, a jagode i jabuku sameljite u blenderu ili štapnim mikserom.
Sipajte sok koji ste ocedili i dodajte još oko 8 dl vode.
Dodajte šećer i izmešajte. Po potrebi korigujte ukus – dodajte još vode i šećera.
Pre služenja, sok dobro ohladite.
Napomene:
Ukoliko vam smetaju semenke, sok možete da procedite.
Jagode koje sam koristila su bile baš slatke tako da nisam dodavala šećer.
Sok čuvajte u frižideru 2-3 dana.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.