Recept nedelje: Sok od jagoda

Sok od jagoda – aromatičan i osvežavajući napitak.

Priprema je vrlo jednostavna.

Pored jagoda, možete dodati i neko drugo voće koje vam se nađe pri ruci.

A prilikom služenja ga možete začiniti komadima svežeg đumbira i limuna.

Sok od jagoda, sastojci:

  • 500 g jagoda
  • 1 slatka jabuka
  • 3 kašike šećera (ili po ukusu)
  • 1 l vode (ili više po ukusu)

Priprema:

Jagode operite i očistite.

Jabuku oljuštite, izvadite semenke i isecite na manje komade.

Stavite u šerpicu jagode i jabuku, sipajte cca 2 dl vode i kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.

Potom ocedite sok, a jagode i jabuku sameljite u blenderu ili štapnim mikserom.

Sipajte sok koji ste ocedili i dodajte još oko 8 dl vode.

Dodajte šećer i izmešajte. Po potrebi korigujte ukus – dodajte još vode i šećera.

Pre služenja, sok dobro ohladite.

Napomene:

Ukoliko vam smetaju semenke, sok možete da procedite.

Jagode koje sam koristila su bile baš slatke tako da nisam dodavala šećer.

Sok čuvajte u frižideru 2-3 dana.

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.  

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Related posts

Kikiriki puter – recept koji je bolji, zdraviji i jeftiniji od kupovnog

Baunti kolač – savršen domaći desert za ljubitelje kokosa i čokolade

Ukrasi za slavski kolač – kako se prave i šta predstavljaju