Torta sa bananama i piškotama – jednostavna, kremasta i ukusna. Pripremljena od malo sastojaka, za ljubitelje vanile i banana.Torta sa bananamaSastojci za fil:6 dl mleka5 kašika šećera2 kesice pudinga od vanile1 kesica vanilin šećera50 g putera75 g šlag krema75 ml hladnog mlekaFotografije sa bloga Domaćica za vasOstali sastojci:200 g piškota2 dl mleka2 bananeZa dekoraciju:75 g šlag kremamleko prema uputstvu sa pakovanjakakao prah1 bananaPriprema:Za fil stavite 4 dl mleka i šećer da provri.Puding rastvorite u 2 dl mleka i skuvajte na uobičajen način.Odmah dodajte maslac i vanilin šećer.Mešajte da se sve sjedini.Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.Potom ga stavite u frižider na oko pola sata.Umutite šlag krem sa mlekom, pa ga postepeno dodajte u dobro ohlađen puding i mutite mikserom.Na tacnu (ili u kalup) poređajte polovinu piškota koje ste prethodno provukli kroz mleko. Premažite polovinu fila, poređajte banane iseckane na kolutove, stavite drugu polovunu fila i lepo poravnajte.Završite ostatkom piškota koje ste, takođe, provukli kroz mleko. Šlag krem umutite prema uputstvu sa pakovanja i premažite preko piškota.Torta sa bananama treba da odstoji nekoliko sati u frižideru, a najbolje preko noći.Prilikom služenja pospIte kakao prahom i dekorišite kolutovima banana.Recept za pripremu možete naći i na bloguPiše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.