191
Palačinke s finim nadevom od piletine i pečuraka brza su večera idealna za kraj užurbanog dana. Za pripremu vam treba tek desetak minuta ili manje, za kuvanje dvadesetak, a dobićete pravi domaći obrok koji će vas dobro zasititi.
Umesto da pržite piletinu, možete upotrebiti i ostatke kuvanog, pečenog ili prženog belog mesa, pa ćete imati još manje posla. Količine iz recepta biće dovoljne za četiri porcije, ali preporučujemo da ih udvostručite jer ćete nakon prve sočne palačinke sigurno želeti da ih okusite još nekoliko, piše Punkufer.
Sastojci za palačinke s piletinom i pečurkama
- 4 palačinke
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 g maslaca
- 250 g šampinjona, iseckanih
- 1 čen belog luka, zgnječen
- 2 kašike brašna
- 250 ml mleka
- 2 kašičice senfa
- 2 kašičice Worcestershire sosa
- 2 komada pilećih prsa, bez kosti i kože
- 1 šaka iseckanog peršuna
- so
- biber
Priprema palačinki s piletinom i pečurkama
- Ispecite četiri velike palačinke (paralelno možete pripremati nadev) ili podgrejte već gotove.
- Na maslinovom ulju kratko pržite komadiće piletine, dok ne dobiju zlatnu boju. Sklonite ih s tiganja i ostavite sa strane.
- Otopite maslac u tiganju, dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju, oko 8 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut pa izmešajte brašno, mleko, senf i Worcestershire sos. Mešajte nekoliko minuta dok se sos ne zgusne, a zatim dobro začinite.
- U sos dodajte piletinu i peršun i promešajte.
- Napunite nadevom četiri tople palačinke i poslužite.