Ukoliko vodite računa o zdravlju i liniji, sigurno ste čuli da nikada ne treba jesti posle 18h jer se kilogrami tada lakše nakupljaju… No, ovo pravilo uopšte ne mora da bude tačno, pod uslovom da birate namirnice koje unosite u organizam u večernjim časovima. Sa tim u vezi, u nastavku donosimo tri recepta koja su lagana i zdrava, a koja su opet zasitna i vrlo ukusna.Problem nastaje kada nemate vremena da jedete normalno po ceo dan, a onda, kada konačno dođe veče i deca zaspu, pojedete sve što nađete u kuhinji… I to vas dovodi do neželjenih kilograma.Dobre vesti: možete jesti uveče, ali važno je šta jedete! Ne morate da se borite sa gladovanjem – postoje brzi, laki i zdravi obroci koji će vas zasititi, pomoći da smršate i osećate se odlično, piše zivim.jutarnji.hr.Recepti za 3 jela koja možete jesti posle 18h1. Pica od ovsene kaše u tiganjuKada želite nešto ukusno, a zdravo za večeru, pica od ovsenih pahuljica u tiganju je idealno rešenje. Ova pica je lakša verzija klasične, bogata je vlaknima i nutritivnim kvalitetom, a priprema se bez rerne – potreban vam je samo tiganj.Foto: Shutterstock/ Nataliya ArzamasovaSastojci:
ovsena kaša
so
biber
voda
kuvana šunka
mocarela
paradajz
origanoPriprema:
Stavite ovsene pahuljice u posudu, pa dodajte vodu i so i sve promešajte.
Tepsiju premažite sa malo maslinovog ili kokosovog ulja i sipajte pripremljenu smesu.
Dok se smesa lagano zagreva, za paradajz sos pomešajte so, biber, origano i pasirani paradajz i promešajte.
Smesu rasporedite po tiganju, dodajte šunku i stavite male komadiće mocarele i male čeri paradajz. Prijatno!2. Testenina od tikvicaAko tražite zdraviju alternativu klasičnoj testenini, testenina od tikvica je savršen izbor. Ova lagana, ali zasitna večera idealna je za one koji žele da smanje unos ugljenih hidrata dok i dalje uživaju u ukusnom obroku. Brza za pripremu, niskokalorična i puna vlakana – testenina od tikvica je večera koja će vas oduševiti svojom jednostavnošću i ukusom.Foto: Shutterstock/Viktor KochetkovSastojci:
tikvice
paradajz
so, biber
maslinovo ulje
bosiljakPriprema:
Tikvice isecite na tanke trake.
U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte tikvice isečene na tanke trakice i sve lagano promešajte.
Isecite čeri paradajz i bosiljak.
Dodajte začine u šerpu i promešajte, pa dodajte još čeri paradajza i bosiljka.
Zdrava verzija testenine je spremna!Pita od tortilja i povrćaZa laganu, ali zasitnu večeru koja se brzo sprema, probajte ovu pitu od tortilje i povrća. Spolja hrskava, iznutra sočna, ova nesvakidašnja pita puna je svežeg povrća i proteina, što je čini savršenim obrokom za sve one koji žele nešto brzo i nutritivno bogato.Foto: Shutterstock/Ingrid BalabanovaSastojci:
2 tortilje
2 jajeta
paradajz
bebi spanać
žuta, zelena i crvena paprika
mocarela
so, biberPriprema:
Stavite 2 tortilje u činiju tako da skroz pokrivaju posudu.
Očistite papriku i isecite je na kockice i dodajte u složene tortilje.
Dodajte bebi spanać i čeri paradajz.
Jaja dobro umutite i dodajte začine, posolite i pobiberite i prelijte preko svega poređanog u tortilje u činiji.
Na to dodajte mocarelu i zagrejte rernu na 180 stepeni. Pecite 15 do 20 minuta i naša brza pita od povrća je spremna. Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.
Recepti za 3 ukusna jela koja možete jesti nakon 18 časova bez straha od debljanja
19