Riblja čorba: Jednostavan recept za početnike

 Vreme je posta, pa nije na odmet da naučite da spremite još jedno posno jelo. Na današnjem meniju, to može da bude riblja čorba.Postoje tajni sastojci, koji mnogi kuvari ne otkrivaju, mnogi kažu da je čorba ukusnija ako koristimo više različitih vrsta ribe, a mi vam prenosimo recept lululockhart, koje objavila na sajtu Coolinarika.Šta vam je potrebno za riblju čorbu:Za kašu6-8 glavica crnog luka2 šargarepe2 zelenaZa ribuoko 1 kg ribe (rečne)1/2 limuna1 kašika začina c (vegete)3 češnja belog lukaOstali sastojci3-4 lovorova listaoko 20 zrna crnog biberavezica celeravezica peršuna1 paprika babura1 limun1 kašika aleve paprike3 čena belog luka2 kesice dodatka za riblju čorbu2 dl kuvanog paradajza2 dl belog vinaPriprema riblje čorbe:Izdinstati sitno iseckan crni luk, sitno iseckane šargarepe i sitno seckanu zelen. Potom smesu staviti u blender i napraviti kašu.Ribu za čorbu poprskati sa pola limuna, 1 supenom kašikom začina c, iseckanim (ili izgnječenim) belim lukom, i ostaviti da odstoji 2 sata pre kuvanja.U kotlić ili dubok lonac sipati kašu od luka, zelena i šargarepe, dodati vodu do 2/3 kotlića, dodati lovorov list, crni biber, celer, peršun, limun isečen na komade, beli luk, baburu i alevu papriku. Kuvati dok ne provri.Kad počne da vri staviti dodatak za riblju čorbu (razmućeno u hladnoj vodi, bez grudvica), zatim ribu i kuvati da vri 45min-1h. Petnaest minuta pred kraj kuvanja dodati kuvani paradajz i vino.Kada ponovo provri, probati i po želji dodati još bibera (ukoliko želite ljuće), belog vina (kako bi bilo kiselije) ili dosoliti po ukusu. Kuvati da polako vri još 15 minuta i servirati.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Related posts

Posna proja: Neizostavni deo posne (slavske) trpeze

Pijani šaran: Nekrunisani kralj posne slavske trpeze

Posna Kapri torta: Recept bez pečenja, a ukus toliko kremast da se topi u ustima