Tahini, recept za savršeno kremastu i baršunastu pastu od susama

Tahini je pasta od mlevenog susama. Ova pasta bogatog, orašastog ukusa i izrazito kremaste teksture, koristi se u mnogim kuhinjama širom sveta, posebno u bliskoistočnoj i mediteranskoj. Tahini je bogat zdravim mastima, proteinima, vitaminima i mineralima, posebno kalcijumom i magnezijumom. Zbog svoje visoke nutritivne vrednosti i svestranosti, sastavni je deo zdrave ishrane i mnogih recepata poput falafela, humusa i raznih preliva.Tahini recept je vrlo jednostavan. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, malo vremena i dobar blender, i za tili čas dobićete ovu ukusnu pastu koja će savršeno obogatiti vašu trpezu. U nastavku pogledajte detaljne instrukcije:Tahini je sjajan dodatak različitim jelima, kao što su humus, razni sosovi, prelevi, a pošto je toliko ukusan možete ga jesti na običnom ili pita-hlebu, ili kao namaz za zdrav sendvič sa grilovanim povrćem, sušenim paradajzom ili pečurkama. Uživajte u pripremi!

Related posts

Kikiriki puter – recept koji je bolji, zdraviji i jeftiniji od kupovnog

Baunti kolač – savršen domaći desert za ljubitelje kokosa i čokolade

Ukrasi za slavski kolač – kako se prave i šta predstavljaju