Jednostavna, lagana veganska pizza, preporuka za vaš porodični obrok.
Za testo (velika mera za 2-3 dana):
- 500gr – 550 gr brašna,
- 50 gr svežeg kvasca;
- 2.5 kaf. kaš. šećera;
- 1.5 kaf. kaš. soli;
- 300 ml. tople vode;
- malo maslinovog ulja za premazivanje ruba pre pečenja.
Za fil:
- malo kečapa (koncentrovani paradajz pire + malo vode + malo soli + šećera + malo crnog mlevenog bibera);
- 1 šolja 2.3 dcl rendanog veganskog sira + 1.8 dcl guste veganske neutralne pavlake za kuvanje + prstohvat soli, pomešati i koristiti za fil;
- 400 gr isečenih šampinjona + 3 sup. kaš. brašna staviti na vrelu tavu, dodati malo ulja i pržiti da jako porumene;
- 100 gr veganske šunke ili salame.
- malo origana.
Priprema:
Pomešati izdrobljeni kvasac sa šećerom, malo soli i 1.5 dcl vode i sačekati da nadođe pa promešati. Dodavati brašno, so i vodu i umesiti glatko testo, ostaviti da odmori 15-tak min. na toplom pa razviti oklagijomu velike tanke pizze (testa ima dovoljno za 2-3 dana). Filovati prvo kečapom pa ostatkom fila, uviti rub prema unutra i premazati ga maslinovim uljem, i peći na 230 Celzijusovih stepeni 10-12 min. ili dovoljno dugo da lepo porumeni (pekla sam sa uključenim donjim grejačem). Testo se može odložiti maksimalno do 3 dana u frižideru.
Link: https://naualhansen.com/en/dinner-en/pizza-with-champignons-ham-cheese/
Moje ime je Naual A. Hansen, diplomirani ekonomista sa završenim kompletnim obrazovanjem u Srbiji uključujući i muzičku školu (igrala sam folklor 13 godina u svom rodnom gradu u Bačkoj Topoli i proputovala deo sveta sa folklorom). Rođena sam u Srbiji gde sam živela sve do udaje. Sada živim u Danskoj i rad na blogu mi je hobi koji mnogo volim. “Autor sam bloga na kome se mogu naći recepti za raznovrsna posna jela i poslastice napravljenih isključivo od sastojaka biljnog porekla: od sirovih salata i supa do slanih jednostavnih i komplikovanih jela, raznovrsnih finih torti i slatkiša.”
blog/vebsajt: www.naualhansen.com
Instagram: www.instagram.com/naual.hansen