Ovo je jedna zdravija varijanta burgera, bez eksploatisanja životinja. Sprema se brzo i lako.
1. Jedno pakovanje običnog tofu sira
2. Brašno od leblebije
3. Biljno mleko po izboru bez šećera
4. Kašika kukuruznog brašna
5. Maslinovo ulje
6. Kari
7. Dimljena crvena paprika
8. Beli luk u prahu
9. Sušeni peršun
10. Kašičica soja sosa
11. Bosiljak
12. Senf
1. Senf
2. Veganski majonez
3. Kećap
4. Malo limunovog soka
1. Kvasac
2. 50g brašna od leblebija
3. 100g brašna bez glutena
4. šoljica biljnog mleka
5. Maslinovo ulje.
6. Himalajska so
7. Crni susam
8. Agava sirup
Tofu sir pritisnite nečim i sačekajte da se ocedi nekih sat vremena.
Zatim stavite u zamrzivač da odstoji nekih tri do četri sata.
Brašno od leblebija i kukuruza pomešajte sa navedenim začinima.
U drugu posudu sipajte šolju biljnog mleka, soja sos, kašičicu senfa, malo soli.
Izvadite tofu iz zamrzivača i isecite oblikujte po želji.
Umočite u smesu od mleka, zatim u smesu od brašna, ponovite postupak dva puta.
Na papiru za pečenje postavite burgere, premažite ih maslinovim uljem i pecite nekih 20 minuta na 220 C.
Možete i da ih pržite u dubokom ulju, kako vama više odgovara.
Za to vreme napravite zemičke.
U malo tople vode stavite malo kvasca da se otopi, zatim dodajte mešavinu brašna, biljno mleko koje je prethodno zagrejano, maslinovo ulje, malo agava sirupa, malo soli. Smesu sjedinite i mesite dok ne bude glatka i polu meka.
Ostavite da odstoji nekih 40 minuta, zatim pecite u rerni 15 minuta na 220 C.
U preliv za burgere sve navedene sastojke sjedinite i dobro promešajte.