Ako vam nedostaje ukus ribe ovo je idealan recept za vas, pritom nećete doprinositi ubijanju životinja.
Za ovaj recept vam je potrebno:
- Jedan veći patlidžan
- Maslinovo ulje sa tartufima, može i obično maslinovo ulje
- Soja sos
- Dve cvekle
- Miso pasta
- Limun
- Nori alge
- Pirinčani papir
- Agava sirup
- Beli luk
- Sveži peršun
- Mirođija
- Pirinčano sirće
- Morska so
- Kari
Patlidžan oljuštite i isecite na filete. Posolite i ostavite da odstoji nekih 20min.
Za to vreme napravite marinadu. U secka stavite dve cvekle, beli luk, soja sos, jedan ceđeni limun, dve kašike maslinovog ulja, malo vode, peršun, ceo list nori alge, beli luk, malo soli. Sve to izblendajte.
Zatim procedite smesu. Svaki filet zasecite malo nožem napravite recke dužinom fileta, i marinadom prelite patlidžan, ostavite u frižideru da odstoji nekih 40 min.
Za pripremu drugog preliva vam je potrebno kašika maslinovog ulja, kašicica miso paste, kašika agava sirupa, kari, mirođija, malo vode, soja sos, kašičica pirinčanog sirćeta, zagrejte na pari.
Postavite na jednu stranu nori algu i jedan filet patlidžana. Oblikujte makazama, zatim uzmite jedan pirinčani papir i potopite u vodu na 30 sekundi kada je omekšao uvijte patlidždan, ponovite postupak, i za ostale filete, zatim prelite patlidžan drugim prelivom i ostavite u frižideru da odstoji pola sata.
Nakon toga pržite filete na malo maslinovog ulja u tiganju koji se ne lepi, nekih 10 min na umerenoj temperaturi.
Kao prilog sam propržila špargle.
Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.