Vege recept: Veganska pržena „piletina“ od pečuraka

Ovaj recept se sprema brzo i lako. Idealno jelo za ljude koji ne žele da doprinose patnji životinja, i da kupuju životinjske proizvode.

  1.  300g bukovače pečurke
  2.  150g brašna bez glutena, a može i obično brašno
  3.  50g kukuruznog brašna
  4.  Crvena dimljena paprika
  5.  Beli luk u prahu
  6.  Bosiljak
  7.  Malo ljutog sosa
  8.  Ulje
  9.  So
  10.  Malo karija
  11.  Sojino mleko bez šećera
  12.  Malo jabukovog sirćeta

Vege recept: Takoyaki kuglice

Preliv za vegansku piletinu:

  1.  Veganski majonez
  2.  Senf
  3.  Malo ljutog sosa, može i kečap ako neko ne voli ljuto
  4.  Beli luk
  5.  Sok od kiselih krastavca
  6.  Mirođija

Prilog pomfrit od batat krompira

Pečurke isecite po želji. Pomešajte dve vrste brašna i dodajte začine u smesu, sve dobro promešajte. Jednu i po šolju sojinog mleka, dodajte ljuti sos, malo jabukovog sirćeta sve dobro promešajte. Zagrejte ulje u jednu dublju šerpu.

Zatim rukama pečurku umočite u smesu od biljnog mleka, onda u smesu od brašna, zatim opet u biljno mleko, pa u brasno. Ponovite postupak sa ostalim pečurkama.

Zatim pržite u dubokom ulju dok veganska piletina ne postane zlatno žute boje.

Zatim isecite batat krompir, stavite na papir za pečenje, malo maslinovog ulja, origano i pecite nekih 30 minuta na 220 stepeni.

Napravite preliv za vegansku piletinu.

Stavite kašiku veganskog majoneza, pola kašičice senfa, kašičicu soka od kiselih krastavčica, kašičicu ljutog sosa, izrendajte beli luk, dodajte malo mirođije i sjedinite sastojke mešajući.

Related posts

Bingo torta – recept za savršeno kremastu poslasticu koja krije brojna iznenađenja

Keks torta – recept za ukusnu čokoladnu poslasticu koja će probuditi sva vaša čula

Filija – recept za starinsku „tortu od testa i kajmaka“ koja se topi u ustima